Omgaan met haarverlies

Haarverlies

Articoupe is specialist in haar en haarverlies. Maar wij zijn ook specialist in de oorzaken.

Hieronder zetten wij een aantal veel voorkomende oorzaken op een rij voor u. Voor al deze vormen hebben wij passende oplossingen!

Alopecia Andrognetica. Dit is een erfelijk bepaalde chronische immuunziekte. Een veel voorkomende vorm van mannelijke kaalheid, die ook veel voorkomt bij vrouwen en mannen. Ontstaat als gevolg van te veel androgenen (hormonen). Het haar op de kruin en bij de scheidingsgrens (voorhoofd) verdwijnt en blijft weg. Ook de overgang kan parten spelen, waardoor teveel mannelijke hormonen tot haarverlies of tot kaalheid kan leiden. Een haarwerk of haarstuk kan dan de oplossing bieden. Ook voor mannen kunt u vragen naar de mogelijkheden.

Alopecia Areata. Een pleksgwijze kaalheid. Begint met kale plekken en kan leiden tot algehele kaalheid.

Alopecia Totalis. Zo heet de aandoening als ook de wimpers en wenkbrauwen uitvallen.

Alopecia Areata Universalis. Zo heet de aandoening als ook het gehele lichaamshaar verdwijnt.

Brandwonden of littekens. Als blijvende schade is aangericht aan de haarwortels en haarzakjes, komt het eigen haar niet meer terug.

Chemotherapie of bestraling.  Alopecia door chemokuren komt voor. Niet iedereen verliest haar door een chemokuur. Het ziekenhuis kan bijvoorbeeld een zogeheten 'coldcap therapie' bieden. Soms kan toch haarverlies optreden. Het haar wordt dunner of valt geheel uit.

Ons advies is: kom bij chemotherapie vroegtijdig naar ons toe! Wij kunnen u al voordat u hiermee start, samen met u naar de mogelijkheden kijken.

Trichotillomonie. Deze vorm van haarverlies heeft een psychische oorzaak. Dwangmatig trekt men zelf het haar uit de hoofdhuid. Dit veroorzaakt kale plekken.

Transgender of transseksuelen. Ook daar hebben wij goede oplossingen voor zoals haarstukken of maatwerk. Vraag naar onze mogelijkheden

Omgaan met haarverlies Omgaan met haarverlies Omgaan met haarverlies Omgaan met haarverlies Omgaan met haarverlies Omgaan met haarverlies

Nieuws
Nieuwsbrief Laat uw e-mailadres achter en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze aanbiedingen.
Volg ons

Fotogalerij: